De voordelen van peulvruchten

De voordelen van valledelsole.nl

Peulvruchten zijn planten uit de familie Fabaceae. Het zijn vruchten en zaden, ook wel peulvruchten genoemd, en worden geteeld voor menselijke consumptie, veevoer, kuilvoer en bodemverbeterende groenbemesters. Deze veelzijdige planten hebben een rijke geschiedenis die honderden jaren teruggaat. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten peulvruchten. Lees verder om meer te weten te komen over hun vele toepassingen. (Inbegrepen zijn enkele voordelen van het eten van peulvruchten.)

peulvruchten

Zoals met de meeste andere groenten en voedsel, zijn bonen en linzen rijk aan antioxidanten, vezels en ijzer. Als ze echter rauw worden gegeten, kunnen ze schadelijke antinutriƫnten bevatten, waardoor ze gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Om dit te voorkomen, bereidt u peulvruchten goed voor. Ze zijn bijzonder rijk aan gezonde vezels die door de dikke darm, maag en dunne darm gaan. Ze helpen ook uw spijsverteringskanaal efficiƫnt te werken en kunnen een opgeblazen gevoel en gasvorming verminderen. Deze stoffen zijn ook nuttig bij het verbeteren van de gezondheid van uw dikke darm en het verminderen van uw risico op darmkanker. Bovendien helpen ze je een vol gevoel te geven, daarom moet je altijd elke dag een grote hoeveelheid peulvruchten eten.

Als peulvruchten nieuw voor je zijn, begin dan met eenvoudige recepten. Gekookte, gedroogde kikkererwten en linzen moeten een nacht worden geweekt en 90 minuten worden gekookt. Als alternatief kunt u ingeblikte of diepgevroren varianten kopen. Ze zijn geweldig voor de voorraadkast en zijn extreem veelzijdig. Door ze aan uw maaltijden toe te voegen, wordt uw maaltijd interessanter en aangenamer. Je kunt ze het beste droog kopen, zodat ze niet ontdooid of gekookt hoeven te worden.

Link naar de website: valledelsole.nl