Een makelaar kiezen

Een makelaar kiezen

Makelaar

Bij het kiezen van een makelaar zal de makelaar de woning beoordelen op basis van de huidige markt en andere factoren. Een makelaar zal als een potentiële koper door het pand lopen en de grootte, indeling en staat van de kamers noteren. Hij noteert de oriëntatie van de tuin en parkeerplaatsen en bespreekt de verschillende kenmerken van het pand. Hij geeft je ook advies over eventuele werken die uitgevoerd moeten worden voordat het op de markt komt, zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer of zolder.

Taxatie: De makelaar zal het onroerend goed taxeren op basis van zijn of haar ervaring, lokale kennis en vergelijkbare verkoopgegevens om tot een redelijke prijs voor het onroerend goed te komen. Hij of zij zal ook rekening houden met de eigenaardigheden van het pand, zoals de grootte of locatie Ligtvoetmakelaardij.nl makelaar Eindhoven. Een goede makelaar houdt ook rekening met de nabijheid van een woning tot een goede plaatselijke school. Als de waardering te laag of te hoog is, moet de makelaar de redenen voor het lagere cijfer uitleggen.

Marketing: de makelaar moet het onroerend goed zo goed mogelijk adverteren. Ze moeten het ook efficiënt op de markt brengen om zoveel mogelijk potentiële kopers aan te trekken. Hoewel een goede makelaar voor de commissie moet werken, moet een goede zowel professioneel als vriendelijk zijn. Een vriendelijke makelaar krijgt waarschijnlijk meer aanbiedingen van potentiële kopers. Een goede makelaar zal ook de ervaring hebben om een woning zo op de markt te brengen dat de verkoopkansen toenemen. Let ook goed op de tariefstructuur en dienstverlening van de makelaar die je kiest.

Klik op deze link: Ligtvoetmakelaardij.nl

Related Posts