Hoe vraagt u een Energielabel aan in Nederland

Hoe vraagt u een Energielabel aan in Nederland

energielabel aanvragen

Als u geld wilt besparen op energie, kunt u een energielabel aanvragen. U vindt de procedure en het aanvraagformulier online. Na het indienen van de aanvraag ontvangt u een lijst met gecertificeerde energielabeldeskundigen en de kosten. Een energiedeskundige beoordeelt de specificaties van uw huis en geeft het label op afstand af. Het kost 10 euro en het energielabel is 10 jaar geldig meer info. Wilt u echter liever een papieren etiket ontvangen, dan kunt u dit via de Rijksoverheid aanvragen.

Het systeem voor het aanvragen van een gratis energielabel heeft enkele nadelen. Het is niet helemaal betrouwbaar. In het verleden hadden mensen kritiek op het systeem omdat het niet nodig was om de woning persoonlijk te laten controleren. Die critici hadden gelijk: het is geen garantie voor nauwkeurigheid. Energielabels zijn nu verplicht. Maar pas in 2015 zijn huiseigenaren verplicht om ze te hebben. En dat is nog maar het begin van de problemen. Er zijn nog steeds veel mensen die het niet eens zijn met het huidige energielabelsysteem.

Naast het verstrekken van een energielabel voor uw woning, dient u dit ook in het publieke domein te tonen. Het gebruik van een energielabel helpt potentiƫle kopers om de energie-efficiƫntie van het gebouw te bepalen. En als je klaar bent om je woning te verkopen of te verhuren, kun je een koper een energielabel geven. De dienst Vastgoed Inspectie Nederland kan u helpen bij het verkrijgen van een definitief energielabel voor uw woning. Het bedrijf kan uw eigendom taxeren en het keurmerk opvragen bij de overheid.

Klik op de link: EnergielabelPerfect.nl

Related Posts